Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

Прокуратура Полтавської області скерувала обвинувальний акт стосовно чоловіка, який намагався продати квартиру по підробленому паспорту в м. Кременчук

 Прокуратура Полтавської області затвердила та скерувала до суду ообвинувальний акт стосовно 48-річного раніше не судимого чоловіка за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст.190 (закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману, вчинений у великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (використання завідомо підробленого документа) КК України.

 

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що обвинувачений отримав від невстановленої слідством особи паспорт громадянина України і на першій сторінці вклеїв свою фотографію. У подальшому, зловмисник знаючи, що справжній власник паспорта має квартиру в м. Кременчук, звернувся до ріелтора, щоб знайти покупця на нерухомість.

 

Знайшовши покупця, який погодився придбати квартиру за 11 тисяч доларів США, чоловік прибув з ним до нотаріуса, щоб посвідчити договір купівлі-продажу квартири. Під час перевірки документів нотаріус помітив невідповідність ліній відтиску печатки на фотознімку паспорта і повідомив про це правоохоронні органи.

 

За клопотанням прокуратури зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

 

Обвинуваченому загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років.

 

Окрім цього, перевіряються особи, які можуть бути причетні до аналогічних схем шахрайства.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2792