Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.06.2019

Прокуратура Полтавської області повідомила про підозру директору товариства, який незаконно заволодів понад 800 000 грн бюджетних коштів, виділених на будівництво спортивного майданчика

Установлено, що у 2018 році між Хорольською міською радою та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір підряду щодо будівництва футбольного майданчика зі штучним покриттям у м. Хорол та договір придбання будівельних матеріалів на загальну суму понад 1,5 млн гривень.

 

Директор товариства, маючи злочинний умисел на заволодіння бюджетними коштами, вніс до офіційних документів завідомо неправдиві відомості стосовно фактично не виконаних робіт та не використаних будівельних матеріалів на спорудження об’єкта.

 

Після чого, службовець надав на підпис Хорольській міській раді складені і особисто підписані акти за типовою формою №КБ-2в приймання виконаних будівельних робіт.

 

Хорольська міська рада, на підставі платіжних доручень, на розрахунковий рахунок товариства перерахувала бюджетні кошти в якості оплати будівельних робіт та матеріалів, які фактично виконаними та використаними на об’єкті будівництва відповідно не були, а також витрат, які підрядник під час виконання будівельних робіт не поніс, оскільки обсяги робіт в актах приймання були завищеними.

 

Згідно висновку комплексної судової будівельно-технічної та економічної експертизи загальна вартість завищення виконаних підрядних робіт склала суму понад 800 тисяч грн.

 

Прокуратурою Полтавської області повідомлено про підозру директору товариства у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, в особливо великих розмірах) та ч.1 ст.366 (службове підробленні шляхом внесення службовою особою до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2631