Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області 5,5 років за гратами проведе неодноразово судимий чоловік, який на території міста Миргород здійснив низку крадіжок та незаконно заволодів транспортним засобом

Установлено, що раніше неодноразово судимий чоловік, за попередньою змовою групою осіб, скоїв 5 епізодів крадіжок електроінструментів та іншого майна зі складських та господарських приміщень громадян та юридичних осіб на території міста Миргород. Окрім цього, зловмисник незаконно заволодів мопедом. Своїми злочинними діями чоловік спричинив потерпілим збитків на загальну суму понад 90 000 гривень.

 

Обвинувальний акт відносно чоловіка за обвинуваченням у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 185 (таємне викрадення чужого майна за попередньою змовою групою осіб поєднане з проникненням до приміщення) та за ч. 2 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом вчинене повторно) КК України скеровано на розгляд до суду.

 

Однак, намагаючись уникнути відповідальності, обвинувачений з місця фактичного проживання зник та переховувався від органів досудового розслідування та суду.

 

Завдяки зусиллям правоохоронців та здійсненню належного прокурорського нагляду обвинуваченого розшукано та забезпечено його явку у судове засідання.

 

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою чоловіка судом визнано виннимта призначено покарання у виді позбавлення волі строком 5 років 6 місяців.

 

До вступу вироку в законну силу запобіжний захід обвинуваченому продовжено у вигляді тримання під вартою.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2235