Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.06.2019

За наполегливої позиції прокуратури Полтавської області скасовано рішення Полтавської міськради щодо надання дозволу підприємцю розмістити тимчасову споруду в центрі міста біля ЦУМу

За результатами судового розгляду задоволено позовну заяву прокуратури про визнання протиправним та скасування рішення Полтавської міської ради та Паспорту прив’язки про надання дозволу підприємцю на розміщення тимчасової споруди для здійснення підприємницької діяльності на земельній ділянці на перехресті вулиць Жовтневої та Котляревського в центрі міста біля ЦУМу.

 

Прокуратурою встановлено, що рішенням Полтавської міської ради від 2014 року, в порушення вимог ст. 134 Земельного кодексу України, незаконно надано право користування земельною ділянкою комунальної власності на умовах особистого строкового земельного сервітуту без проведення аукціону (земельних торгів).

 

Договір особистого строкового земельного сервітуту, укладений на виконання вказаного рішення, всупереч вимогам ч. 2 ст. 100 Земельного кодексу України, ч. 3 ст. 3 Закону України «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» не зареєстрований у встановленому законом порядку.

 

Окрім того, спірна тимчасова споруда має більшу площу, ніж дозволено Положенням про розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території м. Полтава та розташована у межах «червоних ліній» вулиць Жовтневої та Котляревського, що є порушенням вимог чинного законодавства. Розміщення вказаної споруди, всупереч діючого порядку, вимог ДСТУ №3587-97, також не було погоджено з органами Національної поліції.

 

Зважаючи на виявлені порушення, органи прокуратури Полтавської області звернулись до суду з позовною заявою, яка судом задоволена і  підприємець має демонтувати протиправну споруду.

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

 

кількість переглядів: 2787