Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.06.2019

Завдяки вжитим заходам прокуратури Полтавської області підприємця зобов'язано сплатити до бюджету м. Кременчук пайовий внесок на суму понад 500 000 грн на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста

Установлено, що підприємець у 2015 році здійснив реконструкцію будівель та споруд виробничої бази за рахунок будівництва контрольно-пропускного пункту, складу та реконструкцію адміністративно-побутової будівлі у місті Кременчуці.   

 

Статтею 40 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» передбачено, що замовник будівництва зобов’язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури населеного пункту.

 

Пайова участь у розвитку інфраструктури населеного пункту полягає у перерахуванні замовником до прийняття об’єкта будівництва в експлуатацію до відповідного місцевого бюджету коштів для створення і розвитку зазначеної інфраструктури.

 

Оскільки підприємець ухилився від укладання договору про пайову участь, виконавчий комітет Кременчуцької міської ради звернувся до суду з позовом про визнання укладеним договору про залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Кременчука. Рішенням суду визнано укладеним договір про залучення коштів замовників на розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.

 

Постановою Верховного суду касаційну скаргу підприємця  залишено без задоволення, а рішення суду першої інстанції  та постанову Харківського апеляційного господарського суду без змін.

 

Таким чином, договір про пайову участь у розвитку інфраструктури міста Кременчука між виконавчим комітетом Кременчуцької міської ради та підприємцем вважається укладеним та є чинним.

 

Згідно зазначеного договору, замовник зобов’язується перерахувати на спеціальний рахунок міського бюджету кошти відповідно до розрахунку, що становить понад 500 000 грн і є невід'ємною частиною договору на розвиток інженерно - транспортної та соціальної інфраструктури міста в місячний термін з моменту підписання договору.

 

В порушення вимог вищезазначеного законодавства та умов договору підприємець до цього часу не вчинив жодних дій, які складають зміст зобов’язання, а саме не перерахував кошти на відповідний рахунок, не надав копії платіжних документів, які підтверджують сплату пайової участі у повному обсязі. 

 

Зважаючи на виявлені порушення прокуратура звернулась з позовом до  суду про стягнення з підприємця понад 500 тис. грн до бюджету. Позовні вимоги прокурора задоволені в повному обсязі.

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

 

 

 

кількість переглядів: 2177