Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2019

Прокуратура Полтавської області скерувала обвинувальний акт стосовно чоловіка, який самовільно захопив та обробляв земельні ділянки сільськогосподарського призначення площею понад 43 га, чим спричинив збитки державі на суму понад 90 000 грн

Прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 1971 КК України відносно жителя Кременчуцького району, який протягом 2017 та 2018 років самовільно захоплював та обробляв земельні ділянки сільськогосподарського призначення.

 

Під час слідства встановлено, що чоловік, протягом 2017 та 2018 років, не маючи відповідного рішення органу виконавчої влади чи органу місцевого самоврядування про передачу у власність або надання у користування (оренду) земельних ділянок та за відсутності будь-якого правочину щодо них, за допомогою сільськогосподарської техніки здійснив самовільне зайняття земельних ділянок сільськогосподарського призначення загальною площею 43,2 га та протиправно їх використовував шляхом обробки, засіву та збирання плодів.

 

Такими протиправними діями державі спричинено збитки на загальну суму понад  90 000 грн.

 

Під час досудового розгляду підозрюваний свою вину у скоєному злочині визнав у повному обсязі, відшкодував завдані збитки та повернув земельні ділянки, про що зазначено в угоді про визнання винуватості.

 

У разі затвердження вказаної угоди судом, особа також понесе покарання у вигляді штрафу у розмірі 3400 грн.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

 

кількість переглядів: 2505