Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.07.2019

За принципової позиції прокуратури у повному обсязі забезпечено відшкодування безпідставно невиплаченої заробітної плати працівникам одного з підприємств Полтавського району

Упродовж 2015 – 2018 років керівництвом ПрАТ «БУ №9 «Полтаванафтогазбуд» безпідставно не виплачувалася заробітна плата понад 100 працівникам. Загальна сума заборгованості складала більше 2 млн грн і щомісячно зростала. Підприємство знаходилося в «лідерах» за невиплатою зарплати серед економічно активних у Полтавській області.  

За процесуального керівництва прокуратури здобуто беззаперечні докази, якими підтверджено безпідставність невиплати грошових коштів людям, з огляду на наявність такої можливості у підприємства.

Під час кримінального провадження, за результатами вжитих заходів, сума заборгованості зменшилася на 1,3 млн. грн. Так, за рахунок примусової реалізації майна підприємства, Державною виконавчою службою ГТУЮ у Полтавській області перераховано грошові кошти на користь 34 працівників в рахунок погашення боргу. 

У ході судового розгляду з підприємства стягнуто решту заборгованості та забезпечено відшкодування грошових коштів усім працівникам, які зверталися у встановленому законом порядку. 

Водночас, для відшкодування заборгованості на загальну суму більше 200 тис. грн. понад 40 особам, які на даний час не працюють на вказаному підприємстві та місцезнаходження яких наразі невідоме, грошові кошти розміщені на рахунку Державної виконавчої служби ГТУЮ у Полтавській області та будуть перераховані працівникам, після надходження від них відповідних вимог. 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

 

 

кількість переглядів: 2150