Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2019

Прокуратурою Полтавської області скеровано обвинувальний акт стосовно чоловіка, який за грошову винагороду контрабандою намагався переправити на територію РФ археологічну колекцію знахідок VII ст. до н.е. – IV ст. н.е.

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області співробітниками Управління СБ України в Полтавській області викрито мешканця м. Полтави, який за грошову винагороду придбав та намагався переправити на територію Російської Федерації, з приховуванням від митного контролю, археологічну колекцію знахідок VII ст. до н.е. – IV ст. н.е., які належать до культурних цінностей, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення. 

Під час досудового розслідування встановлено, що 35-річний чоловік на одному з сайтів у мережі Інтернет знайшов покупця, який зажадав придбати предмети старовини - скіфські наконечники для стріл та інші предмети старовини.

Чоловік погодився переслати ці речі до РФ шляхом поштового відправлення. При заповненні митної декларації, з метою приховування змісту поштового відправлення, зловмисник вказав неправдиві відомості.

Відповідно до висновку судової мистецтвознавчої експертизи вилучені з міжнародного поштового відправлення предмети є наконечниками для стріл, що становлять археологічну колекцію скіфських наконечників для стріл VII ст. до н.е. – IV ст. н.е. і належать до культурних цінностей, що мають художнє, історичне, етнографічне та наукове значення.

Свою вину у вчиненні контрабандного пересилання історичних та культурних цінностей чоловік повністю визнав та надав детальні покази щодо обставин вчинення злочину.

Обвинувальний акт з угодою про визнання винуватості за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15, ч. 1 ст. 201 (закінчений замах на вчинення контрабанди культурних цінностей, переміщення через митний кордон України з приховуванням від митного контролю культурних цінностей)  КК України, скеровано до суду для розгляду по суті.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

 

 

кількість переглядів: 2469