Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути з незаконної оренди земельні ділянки площею майже 230 га, які надані особі для ведення фермерського господарства без обов'язкової процедури проведення земельних торгів

У ході здійснення представницьких повноважень прокуратурою встановлено, що наказами Головного управління Держгеокадастру у Полтавській області передано громадянину в оренду для ведення фермерського господарства 12 земельних ділянок загальною площею майже 230 га, розташованих за межами сільських рад Зіньківського району.

У подальшому, на підставі вищевказаних наказів між ГУ Держгеокадастру у Полтавській області та громадянином укладено  договір оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення.    

Поряд із цим прокуратурою встановлено, що вказані накази прийнято, а договори оренди землі укладено із порушенням Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство», а тому вони є незаконними, підлягають скасуванню та, відповідно, визнанню недійсними. 

Так, вказаний громадянин вже є засновником фермерського господарства і орендує земельну ділянку в іншій області, а тому додаткові землі, відповідно до вимог чинного законодавства,  він міг отримати лише через проведення обов'язкової процедури земельних торгів. 

Зважаючи на виявлені порушення прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами визнати незаконними та скасувати накази та договір оренди землі.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

 

 

кількість переглядів: 2312