Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.07.2019

Органами прокуратури Полтавської області за фактом розміщення без дозвільних документів на території Машівської ВК №9 худобомогильника та забійного пункту тварин, що значно погіршує санітарний стан території, розпочато кримінальне провадження

Органами прокуратури Полтавської області під час проведення комплексної перевірки за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях у діяльності Державної установи «Машівська виправна колонія №9», Державного підприємства «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби №9» встановлено чисельні порушення вимог законодавства.

 

 Так, на території ДУ «Машівська виправна колонія №9» без будь-яких дозвільних документів експлуатується худобомогильник та забійний пункт тварин, який не відповідає встановленим законодавством вимогам, має  надмірну заповнюваність, відсутній облаштований дезбар’єр тощо.

 

На вказані порушення неодноразово вказувалось органами Держпродспоживслужби в області, вносились приписи керівнику підприємства установи, однак виявлені недоліки не усунуто. 

 

Із указаних підстав судом ухвалено рішення про застосування до ДП «Сільськогосподарське підприємство Державної кримінально-виконавчої служби (№9) заходу реагування у вигляді зупинення господарської діяльності з розведення свиней свинотоварної ферми.

 

Разом з цим, під час прокурорської перевірки, встановлена діяльність худобомогильника та забійного пункту, що знаходиться поруч із виробничим об’єктом свинотоварної ферми, на якій утримується поголів’я свиней. Санітарний стан території та пункту у незадовільному стані. На прилеглій території безконтрольно розміщені рештки тварин у великій кількості, земельна ділянка у занедбаному стані, по території вільно ходять бездомні тварини, ветсанпропускник відсутній. 

 

Крім цього, свинотоварна ферма не забезпечена дезінфікуючими засобами. Господарство не дотримується «закритого режиму» роботи.

 

Разом з цим, незважаючи на  внесення вказівок про усунення порушень, підприємство установи продовжує здійснювати господарську діяльність.

 

Органами прокуратури Полтавської області розпочато кримінальне провадження стосовно посадових осіб підприємства, установи за ознаки складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 325 (порушення санітарних правил і норм щодо запобігання епідемічним та інфекційним захворюванням) КК України.

 

Досудове розслідування триває.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2429