Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.07.2019

Прокуратура Полтавської області вживає заходів щодо повернення до державної власності земельної ділянки лісового фонду площею майже 4 га, яка незаконно надана особі у приватну власність

Установлено, що розпорядженням голови Лохвицької РДА передано особі у приватну власність земельну ділянку площею майже 4 га, яка включає в себе землі лісового фонду на території Свирідівської сільської ради. 

 

Поряд із цим, відповідно до вимог законодавства право на земельну частку мають члени колективного сільськогосподарського підприємства, кооперативу, акціонерного товариства тощо, а також пенсіонери, які раніше працювали в ньому і залишаються їх членами, відповідно до списку, що додається до державного акту. Прізвище особи, якій надано у приватну власність землі площею майже 4 га, відсутнє у відповідному списку.

 

Таким чином, вказана особа набула права власності на земельну ділянку без рішення компетентного органу держави. 

 

З метою захисту інтересів держави прокуратурою скеровано позовну заяву до суду про визнання недійсними державних актів на право приватної власності на земельну ділянку та витребування земельної ділянки з чужого незаконного володіння.

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2353