Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2019

Прокуратура Полтавської області довела незаконність відчуження земельної ділянки лісогосподарського призначення площею майже 1 га в межах прибережної захисної смуги

Установлено, що в 2016 році рішенням суду першої інстанції задоволено позовні вимоги  товариства до державного підприємства про визнання акту на право постійного користування земельною ділянкою площею майже 1 га лісогосподарського призначення в межах прибережної захисної зони озера на території Микільської сільської ради Полтавського району недійсним, встановлення факту обов’язку затвердження проекту землеустрою.

 

За апеляційною скаргою прокуратури вказане рішення суду скасоване, у позові відмовлено. В апеляційній скарзі прокурор звертав увагу на порушення ч. 3 ст. 93 Земельного кодексу України  та розпорядження КМУ № 610 від 10.04.2008 за якою неможлива зміна цільового призначення лісових земельних ділянок та передача їх у користування. 

 

Водночас,  приватним товариством вказане рішення апеляційного суду оскаржено до касаційної інстанції.

 

Зв принципової позиції прокуратури Полтавської області Верховним судом підтримано позицію прокурора щодо незаконності  та залишено в силі рішення апеляційного суду.

 

На  даний час прокуратурою вживаються заходи щодо виконання рішення суду.

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2600