Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.08.2019

За матеріалами прокуратури Полтавської області посадовця Кременчуцької міської ради покарано за адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією

За матеріалами прокуратури судом розглянуто протоколи про адміністративні правопорушення, пов’язані з корупцією, про порушення встановлених законом обмежень щодо одержання подарунків (ч. 1 ст. 172-5 КУпАП) і вимог фінансового контролю (ч. 2 ст. 172-6 КУпАП) головним спеціалістом бюджетного управління Департаменту фінансів виконавчого комітету Кременчуцької міської ради.

 

Згідно матеріалів справи встановлено, що посадовою особою місцевого самоврядування не подано до Єдиного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, повідомлення про суттєві зміни у майновому стані після набуття в подарунок квартири вартістю 100 тисяч гривень, яку згідно частини другої статті 23 Закону України «Про запобігання корупції» вона не мала права отримувати.

 

 
За безпосередньої участі прокуратури посадову особу визнано винною та притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу.

Після набрання рішення суду законної сили, з метою встановлення причин і умов, що сприяли вчиненню пов’язаного з корупцією правопорушення, Кременчуцькому міському голові буде внесено подання для ініціювання проведення службового розслідування за даним фактом.

Робота на вказаному напрямку триває.

 

Прес-служба 
прокуратури Полтавської області 
 
кількість переглядів: 2129