Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.08.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути державі незаконно передану земельну ділянку вартістю 650 000 грн, розташовану в центрі м. Пирятин

Установлено, що у 2009 році рішенням сесії орану місцевого самоврядування  у приватну власність фізичної особи передано земельну ділянку площею 0,1 га вартістю 650 000 грн  за рахунок земель промисловості, для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель у центрі м. Пирятин.

 

Разом з тим, органами прокуратури встановлено, що вказану земельну ділянку передано у власність фізичної особи без розроблення та затвердження проекту відведення земельної ділянки та без  погодження санітарно-епідеміологічного органу.

 

При передачі земельної ділянки у власність було змінено цільове призначення земельної ділянки, яке  не відповідає містобудівній документації, а сама спірна земельна ділянка розміщена в межах санітарно-захисної зони, де  забороняється будівництво житлових об’єктів, об’єктів соціальної інфраструктури та інших об’єктів, пов’язаних з постійним перебуванням людей. 

 

Зважаючи на вказане, органами прокуратури Полтавської області направлено до суду позовну заяву з вимогою  скасувати рішення сесії та зобов’язати фізичну особу повернути територіальній громаді вказану  земельну ділянку.

 

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

 

кількість переглядів: 2149