Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.08.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути державі з незаконної приватної власності земельну ділянку, яка розташована в заплаві та водоохоронній зоні річки Коломак

В ході здійснення досудового розслідування кримінального провадження установлено, що на території однієї із сільських рад Полтавського району за межами населеного пункту у приватну власність передано земельну ділянку площею 0,12 га з цільовим призначенням для  ведення індивідуального садівництва.

 

Разом з тим, з'ясовано, що земельна ділянка розташована в заплаві та водоохоронній зоні річки Коломак, а тому не може передаватися до приватної власності, використовуватися для садівництва, городництва та будівництва.

 

Вказану державну реєстрацію прав на земельну ділянку здійснено з порушенням вимог чинного земельного та водного законодавства.

 

Так, з метою охорони водності малих річок забороняється розорювати заплавні землі та застосовувати на них засоби хімізації та надавати земельні ділянки у заплавах річок під будь-яке будівництво (крім гідротехнічних, гідрометричних та лінійних споруд), а також для садівництва та городництва.

 

Доказами, зібраними за результатами проведення досудового розслідування встановлено, що спірні земельні ділянки знаходяться в правобережній заплаві річки Коломак, та їх затоплення спостерігається в середньому раз в 2-4 роки.

 

На підставі вказаних порушень, з метою захисту інтересів держави у сфері земельних правовідносин, до суду внесено позовну заяву з вимогою повернути зазначені землі до державної власності. 

 

Провадження у справі відкрито.

 

Прес-служба

прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2358