Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.08.2019

За принципової позиції прокуратури Полтавської області відсторонено від посади директора одного державного професійно-технічного навчального закладу у м. Миргород, яка підозрюється у незаконному заволодінні державних коштів на суму понад 300 000 грн

За апеляційної скарги прокуратури Полтавської області відсторонено від посади на час досудового розслідування директора одного державного професійно-технічного навчального закладу у м. Миргород.

 

Вказана особа підозрюється у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб, вчинене у великих розмірах) та за ч. 1 ст. 366 (службове підроблення, тобто складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів, внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

 

Так, установлено, що підозрювана, за попередньою змовою із директором товариства, знаючи, що роботи виконані не якісно та не в повному обсязі,  підписала акти приймання виконаних будівельних робіт та закріпила їх печаткою, склавши при цьому завідомо неправдиві офіційні документи.

 

Внаслідок вказаних протиправних дій державі спричинено матеріальну шкоду на понад 300 000 грн.

 

Досудове розслідування триває.

 

Підозрюваній загрожує покарання у виді позбавлення волі строком до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

 

кількість переглядів: 2591