Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.08.2019

За підтримання публічного обвинувачення прокуратурою Полтавської області до 3 років позбавлення волі засуджено чоловіка, який здійснив розбійний напад на потерпілого, заволодівши його особистим речами на загальну суму 8 000 грн

Під час досудового розслідування кримінального провадження встановлено, що у травні минулого року, у м. Миргороді,  51-річний чоловік повертався додому. На одній із зупинок у центрі міста чоловік вирішив відпочити кілька хвилин, сів на лавку та зателефонував дружині.

 

У цей час 27-річний чоловік помітив на лавці потерпілого, що розмовляв по мобільному телефону і вирішив здійснити на нього розбійний напад.  

 

Підійшовши до чоловіка розбійник наніс останньому два удари ногою та рукою по голові, внаслідок чого той впав на землю, отримавши легкі тілесні ушкодження. Після цього нападник незаконно заволодів майном потерпілого на загальну суму 8000 гривень і втік з місця вчинення кримінального правопорушення.

 

Намагаючись уникнути кримінальної відповідальності зловмисник на ранок покинув територію міста Миргород. За належного процесуального керівництва органів прокуратури через кілька днів місце перебування розбійника вдалося встановити.

 

Прокуратурою до суду скеровано обвинувальний акт стосовно зловмисника за ч. 1 ст. 187 (розбій) КК України. Обвинуваченого судом визнано винним та засуджено до 3 років позбавлення волі.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2615