Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.08.2019

За поданням прокуратури Полтавської області заступника начальника Управління Державної казначейської служби у Кременчуцькому районі – начальника відділу доходів і видатків звільнено з посади за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією

Згідно матеріалів справи про адміністративне правопорушення заступник начальника Управління Державної казначейської служби у Кременчуцькому районі – начальник відділу доходів і видатків не подав декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування за 2017 рік у передбачений законодавством строк.

 

За безпосередньої участі органів прокуратури посадову особу визнано судом винною за вчинення адміністративного правопорушення, пов'язаного з корупцією за ч.1 ст. 172-6 КУпАП та накладено стягнення у вигляді штрафу.

 

Рішення суду першої інстанції залишено без змін Полтавським апеляційним судом.

 

Статтею 84 Закону України «Про державну службу» передбачено, що підставою для припинення державної служби у зв’язку із втратою права на державну службу або його обмеженням є, в тому числі, набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення державного службовця до адміністративної відповідальності за корупційне або пов’язане з корупцією правопорушення. 

 

За принципової позиції прокуратури Управлінням Державної казначейської служби у Кременчуцькому районі за даним фактом призначено службове розслідування, за результатами якого головою Державної казначейської служби України прийнято рішення про припинення державної служби та звільнення особи з посади.

 

Робота на вказаному напрямку триває.

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2265