Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути державі понад 100 га землі , з незаконного володіння без проведення обов'язкової процедури земельних торгів у Кременчуцькому районі

Під час здійснення представницьких повноважень прокуратурою встановлено, що відповідно до розпоряджень Кременчуцької районної державної адміністрації передано громадянину в оренду для ведення фермерського господарства 6 земельних ділянок загальною площею більше 100 га, розташованих за межами Кам’янопотоківської сільської ради Кременчуцького району.  

У подальшому, на підставі вищевказаних розпоряджень між Кременчуцькою РДА та громадянином укладено  договори оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення.      

Поряд із цим прокуратурою встановлено, що вказані розпорядження прийнято, а договори оренди землі укладено із порушенням Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство», а тому вони є незаконними, підлягають скасуванню та, відповідно, визнанню недійсними.   

Так, вказаний громадянин вже є засновником фермерського господарства і орендує земельні ділянки в іншій області, а тому додаткові землі, відповідно до вимог чинного законодавства,  він міг отримати лише через проведення обов'язкової процедури земельних торгів.   

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура звернулась до суду з позовними вимогами визнати незаконними розпорядження та договори оренди землі та скасувати їх державну реєстрацію.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2554