Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.08.2019

За наполегливої позиції прокуратури Полтавської області залишено без змін рішення щодо призначеного покарання головному бухгалтеру однієї з сільських рад Диканського району за адміністративне правопорушення, пов'язане з корупцією

За наполегливої позиції прокуратури Полтавської області апеляційним судом залишено в силі рішення суду першої інстанції щодо притягнення до відповідальності за вчинення  адміністративного правопорушення, передбаченого  ч.2 ст.172-6 КУпАП посадову особу органу місцевого самоврядування – головного бухгалтера однієї із сільських рад Диканського району.  

Установлено, що вказана особа, всупереч ст.52 Закону України «Про запобігання корупції», після отримання доходу від продажу власної квартири у сумі 300 000 грн та придбання іншого нерухомого майна в м. Полтава вартістю понад  600 000 грн не подала до Реєстру повідомлення про суттєві зміни в майновому стані у передбачений законодавством строк.  

За наслідками судового розгляду правопорушника визнано винним та накладено стягнення у вигляді штрафу.  

З метою виявлення причин та умов, що сприяли вчиненню пов’язаного з корупцією правопорушення до сільської ради у порядку ст. 65 Закону України «Про запобігання корупції» внесено відповідне подання про проведення службового розслідування.

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2019