Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.08.2019

За поданням органів прокуратури Полтавської області поліцейського патрульної поліції в м. Кременчук звільнено з посади за вчинення правопорушення, пов’язаного з корупцією

Згідно матеріалів справи поліцейський роти № 3 Батальйону патрульної поліції в м. Кременчук Управління патрульної поліції в Полтавській області не подав декларацію під час звільнення з посади у передбачений законодавством строк.

 

За безпосередньої участі прокуратури вказану особу визнано винною судом за ч.1 ст. 172-6 КУпАП і притягнуто до адміністративної відповідальності з накладенням штрафу в розмірі. Рішення суду першої інстанції залишено без змін Полтавським апеляційним судом.

 

Пунктом 10 частини статті 77 Закону України «Про національну поліції України» передбачено, що поліцейський звільняється зі служби в поліції, а служба в поліції припиняється  у разі набрання законної сили рішенням суду щодо притягнення до відповідальності за вчинення адміністративного правопорушення, пов’язаного з корупцією.

 

За принципової позиції прокуратури начальником Департаменту патрульної поліції Національної поліції України видано наказ про  звільнення особи зі служби в поліції.

 

Робота на вказаному напрямку триває.

 

Прес-служба

Прокуратури Полтавської області

кількість переглядів: 2293