Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.09.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути приміщення школи на суму понад 200 000 грн з незаконної оренди

 
Встановлено, що Новаківською ЗОШ передано в оренду приватним особам частину приміщень навчального закладу  для цілей, не пов’язаних з освітнім процесом.
 
 
 
З огляду на те, що положеннями чинного законодавства України, яке регулює орендні відносини державного та комунального майна, визначено заборону на передачу в оренду приміщень закладів освіти для використання їх не за призначенням, а в даному випадку приміщення передано в платне користування не для використання в навчально-виховному процесі, то вказані договори оренди не відповідають нормам законодавства (ч. 5 ст. 63 Закону України «Про освіту», ч. 4 ст. 80 Закону України «Про освіту» від 05.09.2017 2145-VIII) та є підставою для визнання їх недійсним.
 
 
Прокуратурою скеровано до Господарського суду Полтавської області дві позовні заяви в інтересах держави в особі Засульської сільської ради Лубенського району Полтавської області до Новаківської загальноосвітньої школи І – ІІІ ступенів ім. П.М. Щербаня та фізичних осіб про визнання недійсними договорів оренди та зобов’язання повернути приміщення на загальну суму понад 200 000 грн.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Прес-служба 
 
прокуратури Полтавської області 
 
кількість переглядів: 2207