Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.09.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути державі земельну ділянку площею майже 2 га, яка надана фермеру без проведення аукціону

У 2015 році між громадянином, який являється головою фермерського господарства  та Головним управлінням Держземагенства у Полтавській області укладено договір про оренду земельної ділянки площею майже 2 га, яка знаходяться на території Великопавлівської сільської ради Зіньківського району Полтавської області для ведення фермерського господарства.

 

Так, вказаний громадянин створив та зареєстрував фермерське господарство засновником та керівником якого являється з лютого 2014 та цього ж року отримав 4 земельні ділянки для ведення фермерського господарства.

 

Згідно вимог статей 7, 12 Закону «Про фермерське господарство», статей 116, 118, 121, 123, 134 Земельного кодексу України, громадянин право на отримання земельної ділянки державної власності може використати один раз, додатково земельні ділянки громадянин або фермерське господарство можуть отримувати на конкурентних засадах через участь у торгах.

 

Враховуючи викладене, встановлено, що укладений між сторонами договір оренди укладений поза обов’язковою процедурою проведення земельних торгів згідно вимог ст.134 ЗК України.      

З метою відновлення порушених  інтересів держави прокуратурою до суду подано позовну заяву про визнання недійсним та скасування розпоряджень голови Зіньківської РДА, визнання недійсним договору оренди та повернення земельної ділянки у власність держави.

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2082