Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.09.2019

Прокуратура Полтавської області вимагає повернути державі понад 100 га землі, яку незаконно отримав громадянин для ведення фермерського господарства поза обов'язкової процедури проведення земельних торгів

У 2014 році між особою, яка являється головою фермерського господарства  та Головним управлінням Держземагенства у Полтавській області укладено 3 договори  про оренду земельних ділянок загальною площею понад 100 га, які знаходяться на території Зіньківського району в адміністративних межах Першотравневої, Проценківської та  Великопавлівської сільських рад.

 

Однак, прокуратурою встановлено, що укладені між сторонами договори оренди та процедура отримання земельних ділянок для ведення фермерського господарства не відповідає вимогам ст. 134 Земельного кодексу  України в частині здійснення передачі ділянок за результатами проведення земельних торгів. 

   

З метою відновлення порушених  інтересів держави прокуратурою до суду подано позовну заяву про визнання недійсними розпорядження та договорів оренди та повернення земельних ділянок площею понад 100 га у власність держави.

 

На даний час судом відкрито провадження у справі.

 

 

Прес-служба 

прокуратури Полтавської області 

кількість переглядів: 2246