Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.10.2019

На Полтавщині прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього посадовця Держземагентства

Лубенською місцевою прокуратурою затверджено та направлено до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього начальника відділу Держземагентства в Семенівському районі Полтавської області.

За версією слідства, у грудні 2009 року посадовець склав висновок про наявні обмеження на використання земельної ділянки, не зазначивши при цьому обмеження, визначені ст. 61 Земельного кодексу України. У подальшому це призвело до незаконної передачі у власність двом громадянам 0,25 га землі, яка частково накладається на землі водного фонду під прибережною захисною смугою озера Бурчак. Окрім цього, у грудні 2013 року обвинувачений погодив проект землеустрою щодо відведення у приватну власність іншої земельної ділянки загальною площею 0,16 га для будівництва та обслуговування житлового будинку у межах 100-метрової нормативної прибережної захисної смуги цього ж озера.

На підставі зібраних доказів колишній посадовець обвинувачується за  ч. 1 ст. 367 КК України, тобто у неналежному виконанні своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що заподіяло охоронюваним законом інтересам держави істотну шкоду на загальну суму майже 85 тис. грн.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину  і не може  бути  піддана  кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2206