Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
07.10.2019

Раніше судимому жителю Машівського району за незаконний збут наркотичних засобів загрожує до 10 років позбавлення волі

Машівським відділом Кобеляцької місцевої прокуратури затверджено та направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 35-річного жителя Машівського району за вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 307 та ч. 2 ст. 309 КК України.

Зазначений громадянин уже притягувався до кримінальної відповідальності за злочини у сфері незаконного обігу наркотичних засобів, проте на шлях виправлення не став.  Так, на початку 2019 року прокуратура та поліція задокументували факти незаконного продажу наркотичних засобів: метамфетаміну та опію ацетильованого. А під час обшуку за місцем проживання вказаної особи виявили медичні шприци, в яких знаходилася рідина коричневого кольору. За висновками експертизи, вона містила опій ацетильований.

За скоєння цих злочинів найсуворіший вид покарання передбачений санкцією ч. 2 ст. 307 КК України – від 6 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Довідково: ч. 2 ст. 307 КК України –  незаконне придбання, зберігання з метою збуту та збут наркотичних засобів, вчинений повторно;

ч. 2 ст. 309 КК України – незаконне виготовлення та зберігання наркотичних засобів без мети збуту, вчинені повторно, особою, яка раніше вчиняла злочини, передбачені ст. ст. 307, 317 КК України.   

 

 

Прес-служба прокуратури

Полтавської області

   

 

кількість переглядів: 2335