Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
10.10.2019

Судитимуть двох чоловіків, обвинувачених у крадіжках із колодязів кабельного зв’язку

Кобеляцька місцева прокуратура затвердила і направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно 2 осіб за крадіжки та пошкодження ліній зв’язку.

Досудовим розслідуванням двоє чоловіків 31 та 24 років, останній, до речі, мав не зняту та не погашену судимість, обвинувачуються в тому, що у липні 2019 року у м. Карлівка таємно викрали кабелі із колодязів кабельного зв’язку ПАТ «Укртелеком». Проводи  вони обпалили від ізоляції та здали на металобрухт. Такими діями підприємству було завдано майнову шкоду на понад 65 тисяч гривень. При повторній спробі скоїти аналогічну крадіжку зловмисників затримали правоохоронці, чим попередили настання збитків на суму майже 25 тисяч гривень.

Пошкодження кабельних ліній спричинило тимчасове припинення надання послуг телефонного, місцевого, міжміського та міжнародного зв’язку для понад 400 абонентів і відсутність з’єднання з мережею Інтернет для більш ніж 200.

Дії зазначених осіб кваліфіковані за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднана з проникненням у сховище), ч. 3 ст. 15 ч. 3 ст. 185 (незакінчений замах на крадіжку, вчинену повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднану з проникненням у сховище) та ст. 360 (умисне пошкодження ліній зв’язку) Кримінального кодексу України.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2242