Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.10.2019

На вимогу прокуратури договір суборенди, укладений між загальноосвітньою школою та фермерським господарством, визнаний недійсним

Господарський суд Полтавської області задовольнив позовну заяву Кобеляцької місцевої прокуратури та визнав договір суборенди, укладений між Водянською загальноосвітньою школою та фермерським господарством «Хазари», недійсним. Окрім цього, рішенням суду господарство зобов’язане повернути землю у користування навчальному закладу.

У листопаді 2012 року на підставі договору, укладеного між Чутівською районною державною адміністрацією та Водянською загальноосвітньою школою I-II ступенів, в оренду останній було передано 39,51 га землі.  Цю ділянку передали для проведення дослідів, навчання та забезпечення школи продуктами харчування.

Однак у квітні 2015 року загальноосвітня школа до грудня 2022 року передала земельну ділянку в суборенду фермерському господарству «Хазари» для вирощування сільськогосподарських культур.

З огляду на те, що при передачі в суборенду було змінене цільове призначення землі, що є порушенням вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про землеустрій», прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавської області з позовом.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2622