Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.10.2019

Керівники навчального закладу та приватного підприємства обвинувачуються у заволодінні понад 300 тис грн

Миргородська місцева прокуратура затвердила і направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно директора одного з місцевих навчальних закладів та керівника полтавського приватного підприємства.

За версією слідства, у листопаді 2017 року зазначені особи уклали договір підряду, згідно з яким товариство зобов’язувалося до кінця того ж року здійснити реконструкцію покрівлі навчального корпусу. Однак за кілька днів до закінчення дії договору, знаючи, що роботи виконані не в повному обсязі та неякісно, керівники склали та підписали акти приймання виконаних будівельних робіт, що слугувало підставою для перерахунку підприємству коштів. Такими діями державі була заподіяна матеріальна шкода на суму понад 300 тисяч гривень.

Окрім цього, щоб уникнути відповідальності за вищевказаний злочин, директор навчального закладу за попередньою змовою з директором підприємства склали завідомо неправдиві офіційні документи. А саме: акти приймання виконаних будівельних робіт та робочі проекти, які в подальшому надали слідчому на виконання ухвал суду, таким чином намагаючись у рази зменшити суму збитків.  

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 4 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, вчинене у великих розмірах) та  ч. 1 ст. 366 (складання і видача завідомо неправдивих офіційних документів) КК України.

 

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 2488