Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.10.2019

Завдяки прокуратурі полтавському училищу повернуто приміщення площею майже 100 кв м та вартістю понад 860 тисяч гривень

На виконання рішення Господарського суду Полтавської області актом прийому-передачі нежитлове приміщення площею 95,6 кв. м та вартістю 861 тис. грн. повернуто Державному навчальному закладу «Полтавське вище міжрегіональне професійне училище».

Рішення суду ухвалене у січні 2019 року за позовною заявою Полтавської місцевої прокуратури. Згідно з ним договір, який надавав право орендувати вищезгадане приміщення одному з публічних акціонерних товариств та розміщувати у ньому телекомунікації, визнаний недійсним, а товариство зобов’язане звільнити та повернути приміщення у розпорядження держави.

Договір про оренду був укладений у 2012 році між Регіональним відділенням Фонду державного майна України по Полтавській області та ПАТ, у подальшому строк його дії продовжувався додатковими угодами. Проте цей документ порушував вимоги Закону України «Про освіту», відповідно до якого об’єкти та майно державних і комунальних закладів освіти не підлягають використанню не за призначенням. Це й стало підставою для втручання прокуратури і звернення з позовом до суду.    

 

Прес-служба прокуратури

Полтавської області
кількість переглядів: 2334