Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.10.2019

Після апеляції прокуратури житель Горішніх Плавнів визнаний винним ще за трьома епізодами злочинної діяльності

У серпні 2018 року вироком Автозаводського районного суду Кременчука 44-річного жителя м. Горішні Плавні було засуджено за ч. 2 ст. 185 КК України до 3 років 6 місяців позбавлення волі. Проте, призначаючи покарання, суд першої інстанції перекваліфікував один епізод із грабежу на крадіжку, ще 3 епізоди із обвинувачення виключив.

Не погодившись із таким рішенням, прокуратура звернулася до вищої інстанції. Апеляційний суд Полтавської області повністю підтримав позицію прокуратури, засудивши чоловіка за 6 епізодами, які йому інкримінувалися на досудовому розслідуванні, за 2 ст. 186, ч. 2 ст. 185 КК України до 4 років позбавлення волі.

Обставини справи:

підсудний ніде не працював і упродовж лютого та квітня 2017 року поцупив на базарі, з магазину, з автомобілів флеш-накопичувач, одяг, автомагнітолу, акумуляторні батареї.   

Коли вчергове взяв із прилавка спортивний костюм, заховав його собі під куртку і намагався винести з ринку, чоловіка помітила продавчиня товару і почала кричати. Зловмисника затримали небайдужі перехожі та викликали працівників поліції.

Довідково:

ч. 2 ст. 186 КК України – грабіж, вчинений повторно;

ч. 2 ст. 185 КК України – крадіжка, вчинена повторно.     

      

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 2556