Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.11.2019

Прокуратура Полтавської області звернулася з дисциплінарною скаргою до Вищої ради правосуддя

Прокуратура Полтавської області звернулася до Вищої ради правосуддя із дисциплінарною скаргою стосовно голови одного з районних судів Полтавщини.

У документі йдеться про факти систематичного перешкоджання реалізації прокурорами своїх повноважень та обмеження доступу до правосуддя. Зокрема, упродовж 2018 року вказана особа безперешкодно надала прокурорам для ознайомлення 5 матеріалів запитуваних справ, рішення в яких у подальшому оскаржені прокурором та скасовані апеляційним судом, як незаконні. Згодом, у зв’язку з оскарженням прокурорами таких рішень, суддя безпідставно почав відмовляти в наданні інших матеріалів для вивчення, чим обмежив права прокурора, передбачені ч. 5 ст. 57 ЦПК України. Незважаючи на обмеження головою суду доступу прокурора до правосуддя, прокуратура внесла ще 6 апеляційних скарг на прийняті незаконні рішення, 5 з яких задоволені судом апеляційної інстанції, а 1 перебуває на розгляді.

Також у скарзі наведені обставини необґрунтованого зволікання розгляду адміністративних протоколів стосовно осіб, які керували транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння. Зокрема, суддя без наявних на те підстав неодноразово відкладав судові засідання, а коли строк накладення стягнення закінчувався, закривав провадження. У такий спосіб, починаючи з 2017 року, понад 100 осіб змогли уникнути відповідальності за вчинення адміністративних правопорушень.

Оцінка наведеним прокуратурою фактам у скарзі буде надана Вищою радою правосуддя за результатами розгляду дисциплінарного провадження.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 3132