Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.11.2019

У Миргороді колишнє керівництво позашкільного навчального закладу обвинувачується у заволодінні понад 40 тис грн

Миргородська місцева прокуратура затвердила і направила до суду для розгляду по суті обвинувальний акт стосовно колишнього директора та  заступника одного з позашкільних навчальних закладів м. Миргород.

За версією слідства, колишні керівники закладу за попередньою змовою вирішили незаконно заволодіти коштами місцевого бюджету шляхом отримання заробітної плати, нарахованої директору, як викладачу цього навчального закладу, без фактичного проведення ним занять із дітьми.

Реалізуючи задумане, зазначені особи з лютого 2013 по серпень 2016 року склали, виготовили та видали завідомо підроблені офіційні документи, а саме: заяви про прийняття учнів до навчального закладу, списки навчальних груп, журнали обліку групових занять, табелі обліку використання робочого часу та платіжні доручення.

Окрім цього, у 2015 році також за допомогою завідомо підроблених документів на кілька місяців вони оформили на роботу підставну особу.

Такими діями місцевому бюджету було завдано збитки на загальну суму понад 40 тисяч гривень.

Дії обвинувачених кваліфіковані за ч. 3 ст. 191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем за попередньою змовою групою осіб, вчинене повторно) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення завідомо неправдивих офіційних документів) КК України.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2529