Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.11.2019

Після апеляції прокуратури винуватцю ДТП, в результаті якої загинули 3 людини, відмовлено в умовно-достроковому звільненні

У державній установі «Крюківська виправна колонія № 29» відбуває покарання харків’янин, засуджений у вересні 2018 року до 9 років з позбавленням права керувати транспортними засобами на 3 роки. Таке покарання він отримав за скоєну у листопаді 2016 року у стані алкогольного сп’яніння дорожньо-транспортну подію, у результаті якої загинули 3 людини.

Відбувши майже 3 роки та врахувавши строк перебування під вартою за так званим «Законом Савченко», засуджений самостійно звернувся до суду із клопотанням про умовно-дострокове звільнення, як такий, що відбув необхідну половину призначеного покарання. Це клопотання Полтавський районний суд задовольнив. Проте Полтавська місцева прокуратура не погодилася із рішенням і внесла апеляційну скаргу. На думку прокуратури, засуджений не довів своє виправлення. 

Суд вищої інстанції задовольнив апеляційну скаргу, постановивши нову ухвалу, відповідно до якої чоловікові відмовлено в умовно-достроковому звільненні.

Відтак він продовжить відбувати покарання, а знову звернутися до суду із вказаного питання матиме право не раніше, ніж через рік із моменту відмови судом у застосуванні умовно-дострокового звільнення.


Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2580