Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.11.2019

Завдяки заходам, вжитим Кременчуцькою місцевою прокуратурою, до бюджету повернуто більше 80 тисяч гривень

За позовом Кременчуцької місцевої прокуратури на виконання рішення Господарського суду Полтавської області фізичною особою-підприємцем до місцевого бюджету м. Горішні Плавні перераховано 83 тис. грн.  заборгованості з орендної плати за користування земельною ділянкою.

Договір оренди земельної ділянки площею 0,0522 га для розташування магазину продовольчих товарів був укладений між Горішньоплавнівською міською радою та жінкою-підприємцем у 2007 році. Термін дії договору неодноразово продовжувався додатковими угодами. У документі сторони узгодили порядок, строки та розмір внесення орендної плати, однак ФОП неналежним чином виконувала свої договірні зобов’язання, унаслідок чого утворився борг на суму 83 тисячі гривень. З метою захисту інтересів держави Кременчуцька місцева прокуратура звернулася до суду, який задовольнив її позовні вимоги.

Таким чином, завдяки прокуратурі заборгованість з орендної плати погашена.

Довідково: згідно ст. 14 Податкового кодексу України орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності – обов’язковий платіж, який орендар вносить орендодавцеві за користування земельною ділянкою.

Відповідно до ст. 96 Земельного кодексу України землекористувачі зобов'язані своєчасно сплачувати земельний податок або орендну плату.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2888