Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.11.2019

По 15 років позбавлення волі отримали 2 чоловіків, обвинувачені у вчиненні 16 епізодів злочинів (ФОТО)

За результатами підтримання обвинувачення прокуратурою  Полтавщини 33-річний житель Полтавського району отримав 15 років і 6 місяців позбавлення волі. Його 34-річний спільник із Зіньківського району – 15 років. Вирок за 16 епізодами злочинів постановив Полтавський районний суд.   

У травні 2016 року вночі, в одному із сіл Зіньківського району, розбивши віконне скло, молодики вдерлися в оселю місцевого подружжя і побили їх  дерев’яними молотком та палицею, які принесли із собою. Один із нападників навіть вистрілив жінці в голову з травматичної зброї. Потім, зв’язавши господарів, обшукали будинок. Заволодівши 600 грн., мобільними телефонами, банківською карткою, на рахунку якої знаходилося 1975 грн., відімкнули гараж і на викраденому авто втекли із місця події. Від отриманих травм через тиждень потерпілий помер. Жінка довго лікувалася.

Окрім цього, упродовж травня-липня 2016 року на території Полтавської та Харківської областей зловмисники вчинили цілу низку корисливих злочинів. Викрадали майно з магазинів, автомобілів, а також транспортні засоби. В одній із крамниць на Харківщині поцупили не лише гроші, цигарки, продукти харчування, а й, погрожуючи зброєю, зірвали із шиї продавчині 2 золотих ланцюжки з ладанкою.

Зазначені особи засуджені за 6 статтями Кримінального кодексу України:

ч. 2 ст. 185 – крадіжка, вчинена повторно, за попередньою змовою групою осіб;

ч. 2 ст. 190 – шахрайство, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб;

ч. 2 ст. 186 – грабіж, вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб;

ч. ч. 2, 3, 4 ст. 187 – розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із проникненням у житло, із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень, особою, яка раніше вчинила розбій;

ч. ч. 2, 3 ст. 289 – незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднані з погрозою застосування насильства, небезпечного для життя чи здоров’я потерпілого, з проникненням у приміщення;

ч. 2 ст. 121 –  умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого.

Вирок суду поки що не набув законної сили.


 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2513