Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
25.11.2019

Миргородська місцева прокуратура продовжує виявляти порушення вимог законодавства при використанні землі державної власності

У квітні та липні 2018 року Зіньківська районна державна адміністрація своїми розпорядженнями передала в оренду на 7 років місцевому фермерському господарству для ведення товарного сільськогосподарського виробництва земельні ділянки, розташовані за межами населених пунктів на території району. Йдеться про 6 ділянок загальною площею понад 130 га.

Проте під час опрацювання інформації щодо використання землі на території Зіньківського району Миргородська місцева прокуратура з’ясувала, що передані ділянки не належать до нерозподілених (не витребуваних) земельних часток (паїв). Окрім цього, відносяться до земель колективної власності, а тому у райдержадміністрації відсутні повноваження щодо передачі їх у користування.

Таким чином, Зіньківська РДА вийшла за межі наданих повноважень у галузі земельних відносин, порушивши вимоги ст. ст. 17 та 122 Земельного кодексу України.

Зважаючи на це, Миргородська місцева прокуратура звернулася до суду з позовною заявою, в якій вимагає визнати незаконними розпорядження органу державної виконавчої влади та недійсними договори оренди землі.


Нагадаємо, нещодавно аналогічне порушення було виявлене Миргородською місцевою прокуратурою і в Гадяцькому районі https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_c=view&_t=rec&id=261423

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2293