Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.11.2019

Суд першої інстанції задовольнив позов прокуратури, пред’явлений до товариства через невиконання договірних зобов’язань

За результатами судового розгляду в Господарському суді Полтавської області задоволено позовну заяву Полтавської місцевої прокуратури до одного з полтавських товариств про стягнення понад 225 тис. грн. штрафних санкцій у зв’язку із невиконанням договірних зобов’язань щодо капітального ремонту харчового блоку 2-ї міської клінічної лікарні Полтави.

Згідно чинного законодавства закінчення строку дії двостороннього правочину, виконання якого здійснено тільки однією стороною, не припиняє зобов'язальних правовідносин сторін цього правочину та не звільняє другу сторону такого правочину від відповідальності за невиконання нею свого обов'язку. Незважаючи на це, генпідрядник у повному обсязі не виконав свої зобов’язання щодо проведення робіт у визначений строк, а тому йому були нараховані штрафні санкції, передбачені договором.

 

Окрім цього, з кінця грудня 2018 року харчовий блок лікарні стояв недобудований, його працівники не мали можливості там працювати, між тим будівля опалювалася за рахунок бюджетних коштів.

 

Коли рішення суду набере законної сили, товариство зобов’язане сплатити понад 225 тисяч гривень до загального фонду бюджету міста.

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2342