Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.12.2019

На Полтавщині ліквідували масштабну схему незаконного виробництва паливно-мастильних матеріалів (ФОТО)

Прокуратура Полтавської області спільно з податковою міліцією ГУ ДФС в області викрили протиправну діяльність осіб, пов’язану з виробництвом і реалізацією паливно-мастильних матеріалів із незаконно видобутої сировини.

За версією слідства, на території Полтавщини група осіб організувала виготовлення бензину та дизельного пального. З метою ухилення від сплати акцизного податку вказані громадяни при документальному оформленні виготовлених паливно-мастильних матеріалів використовували код товарної класифікації, який не відповідає виробленому товару. Реалізовували підакцизну продукцію під видом суміші ациклічних, парафінових вуглеводнів та абсорбенту підприємствам реального сектору економіки, а також через мережі автозаправних станцій. Щомісячний обсяг становив майже 2 тис. тонн.

Під час проведення санкціонованих обшуків за місцем виготовлення, зберігання і реалізації нафтопродуктів правоохоронці вилучили фінансово-господарські документи підприємств, які ймовірно були задіяні в незаконній діяльності, чорнові записи, носії інформації та майже півмільйона літрів незаконно виготовлених паливно-мастильних матеріалів.

Наразі у рамках розслідування кримінального провадження за ч. 1 ст. 366 (підроблення офіційних документів), ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання з метою збуту, зберігання з цією метою, а також збут незаконно виготовлених підакцизних товарів), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (пособництво в умисному ухиленні від сплати податків) КК України тривають слідчі дії.

Нагадаємо, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні  злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури

Полтавської області

 

кількість переглядів: 2560