Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.12.2019

Житель Полтавського району, обвинувачений у вбивстві своїх батьків, опиниться на лаві підсудних

Полтавська місцева прокуратура завершила процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно 28-річного жителя одного із сіл Полтавського району, який обвинувачується в умисному вбивстві своїх батьків та пошкодженні майна. Обвинувальний акт для розгляду по суті направлений до Полтавського районного суду.

Чоловік ніде не працював, але любив на гроші грати в карти. Батьки брали кредити, щоб віддавати його борги, проте син так і не позбувся своєї хибної звички. Через це у родині конфлікти були постійними. Сварка виникла і тієї фатальної ночі – 06.07.2019 року. За версією слідства, син сокирою кілька разів вдарив батька в шию, від чого останній помер на місці. Маючи за мету, як вважають слідчі, приховати вбивство, чоловік зайшов у кімнату, де спала мати, і зробив таке саме з нею. Потім підпалив постіль на дивані у флігелі, де знаходився труп батька, та на ліжку в будинку, де лежала мертва матір.         

На даний час обвинувачений перебуває під вартою. Його дії  кваліфіковані за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), п. 9 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство з метою приховати інший злочин) та ч. 2 ст. 194 (умисне знищення та пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу) КК України.    

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2061