Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.12.2019

За процесуального керівництва прокуратури Полтавщини 2 колишнім керівникам повідомлено про підозру

За процесуального керівництва прокуратури Полтавської області колишньому начальнику комунального підприємства повідомлено про підозру за ч. 2 ст. 367 (службова недбалість, яка спричинили тяжкі наслідки) КК України, а колишньому директору одного із товариств – за ч. 4 ст. 191 (заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем) КК України.

За версією слідства, у серпні 2016 року управління комунальною власністю територіальних громад райради одного із районів області (Замовник) уклало із ТОВ (Підрядник) договір підряду на виконання робіт по відновленню гідрологічного режиму р. Сула в Лохвицькому районі Полтавської області.

Технічний нагляд при виконанні будівельно-монтажних робіт повинен був забезпечувати начальник комунального підприємства. Однак досудовим розслідуванням встановлено, що акти прийому виконаних будівельних робіт містять відомості щодо фактично не виконаних підрядником обсягів робіт упродовж 2017 року, в частині розробки ґрунту та допоміжних робіт при його намиві, а також їх кількісних показників.

У свою чергу, будучи відповідальним за технічний нагляд ведення будівельно-монтажних робіт по об’єкту, начальник підприємства, як вважає слідство, не забезпечив належного контролю за відповідністю виконуваних робіт проекту і кошторису, засвідчив акти прийому виконаних будівельних робіт, які фактично не були здійснені.

Такі дії призвели до надлишкового перерахування Замовником на розрахунковий рахунок Підрядника майже 500 тис. грн. за фактично не виконанні роботи по об’єкту «Відновлення гідрологічного режиму р. Сула в Лохвицькому районні Полтавської області», чим державному бюджету завдано матеріальних збитків на вказану суму.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2487