Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2019

Обвинуваченим у вбивстві 2 полтавських підприємців винесено вирок

Полтавський районний суд постановив вирок щодо 2 жителів цього району, які обвинувачувалися у вбивстві 2 підприємців. Один із них, 1980 року народження, засуджений до довічного позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна за п. п. 1, 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство 2 осіб з корисливих мотивів), ч. 4 ст. 187 (розбій, спрямований на заволодіння чужим майном у особливо великих розмірах, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний із заподіянням тяжких тілесних ушкоджень), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, що завдало великої матеріальної шкоди), ч. 1 ст. 263 (придбання, зберігання, носіння вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу) КК України. Інший, 1983 року народження, – до 12 років також із конфіскацією майна за ч. 2 ст. 187 (розбій, вчинений за попередньою змовою групою осіб, особою, яка раніше вчинила розбій), ч. 3 ст. 289 (незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, що завдало великої матеріальної шкоди), ч. 1 ст. 396 (заздалегідь не обіцяне приховування особливо тяжкого злочину) КК України. Обвинувачення у справі підтримували прокурори апарату прокуратури Полтавської області.

Вбивство сталося у червні 2016 року у лісосмузі неподалік с. Абазівка Полтавського району. Побачивши автомобіль «Volkswagen Touareg», в якому знаходилися чоловік і жінка (знайомі між собою підприємці), у зловмисників виник умисел заволодіти чужим майном. Один із нападників підійшов до дверей автомобіля і через опущене скло з пістолета вистрілив у голову чоловіку. Потім відкрив двері авто і вистрілив у голову жінці. Від отриманих травм потерпілі померли на місці.

Продовжуючи свою злочинну діяльність, нападники заволоділи грошима та золотими виробами підприємців, сіли в автомобіль і перевезли трупи до лісосмуги, розташованої між селами Уманцівка та Бугаївка Полтавського району, де закопали тіла. (Звертаємо увагу, інформація подана деякими ЗМІ, що підприємці були закопані живими, не відповідає дійсності!)

Нагадаємо, правоохоронці докладали максимум зусиль для розкриття цього злочину:

 

https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=210565&s=print 

https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=211374&fp=1201

https://pol.gp.gov.ua/ua/news.html?_m=publications&_t=rec&id=219039&fp=1120

Вирок суду ще не набув законної сили.

                 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 2595