Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.12.2019

Прокуратура проводить постійну роботу, спрямовану на поновлення інтересів держави у сфері земельного законодавства

Лубенська місцева прокуратура проводить постійну роботу, спрямовану  на поновлення інтересів держави у сфері земельного законодавства при використанні громадянами права на безоплатну приватизацію земель.

Так, один із жителів Полтави, скориставшись у 2018 році правом на приватизацію землі для ведення особистого селянського господарства,  отримав у власність 2 га в Іванівському районі Херсонської області. Проте у тому ж році чоловік звернувся з аналогічним клопотанням до ГУ Держгеокдастру у Полтавській області та знову отримав у власність земельну ділянку площею 2 га на території Лохвицького району.

Земельним кодексом України передбачено, що правом на безоплатну приватизацію земель громадянин може скористатися лише один раз по кожному виду використання.

Зважаючи на це, у жовтні 2019 року Лубенська місцева прокуратура звернулася з листом до Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру, в якому ініціювала питання про усунення виявлених порушень. Однак цього так і не було зроблено.

 

Реагуючи на грубе порушення вимог законодавства, прокуратура пред’явила позов до ГУ Держгеокадастру в області та фізичної особи про визнання недійсним наказу управління щодо передачі у власність полтавцю земельної ділянки та скасування державної реєстрації права власності на вищезгадану землю.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 2340