Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.12.2019

Лубенська місцева прокуратура звернулася з позовом до суду про визнання недійсними договорів оренди землі загальною площею понад 102 га

Лубенська місцева прокуратура звернулася до Господарського суду Полтавської області з позовною заявою про визнання недійсними договорів оренди, укладених між Лохвицькою державною адміністрацією та одним із товариств цього району.

Так, у 2018 році розпорядженнями голови Лохвицької районної державної адміністрації одному із суб’єктів господарювання Лохвицького  району було надано дозвіл на розробку технічних документацій із землеустрою щодо відновлення меж в натурі 20 земельних ділянок загальною площею понад 102 га. Згодом на підставі договорів, укладених між РДА та ТОВ, ці земельні ділянки передали в оренду, як нерозподілені землі.

За вказаним фактом ГУ Держгеокадастру в Полтавській області провело перевірку. У результаті встановлено, що передані ділянки є землями державної форми власності, право розпорядження якими згідно вимог земельного законодавства належить ГУ Держгеокадастру в Полтавській області. А тому саме воно повинно передавати земельні ділянки в оренду на земельних торгах.

Матеріали перевірки ГУ Держгеокадастру в області направило в Лубенську місцеву прокуратуру. Реагуючи на вказані порушення,  прокуратура звернулася до суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2380