Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.12.2019

На Полтавщині припинено діяльність двох міні-заводів, де виготовили фальсифікованих нафтопродуктів на 40 млн грн (ФОТО)

Прокуратура Полтавської області спільно з податковою міліцією припинили діяльність двох нафтопереробних міні-заводів, де виготовляли фальсифіковані паливно-мастильні матеріали поза податковим обліком, у рамках кримінального провадження за ч. 1 ст. 366 (підробка офіційних документів), ч. 1 ст. 204 (незаконне придбання, зберігання з метою збуту, а також збут і транспортування незаконно виготовленого пального), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 212 (пособництво в умисному ухиленні від сплати податків, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету коштів в особливо великих розмірах) КК України.

Під час санкціонованих обшуків у місцях виготовлення та зберігання вилучено понад 430 тисяч літрів незаконно виготовлених нафтопродуктів та компонентів, орієнтовною вартістю більше 40 млн. грн., а також фінансово-господарські документи підприємств, чорнові записи та електронні носії інформації.

За версією слідства, процес виготовлення відбувався шляхом змішування  метанолу та інших компонентів з паливно-мастильними матеріалами на нафтобазах у Кіровоградській області. У подальшому виготовлену «продукцію», яка не відповідала державним стандартам, перевозили на Полтавщину та в інші області і реалізовували за готівку замовникам без сплати податкових платежів.

Досудове розслідування триває.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

   

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2742