Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.12.2019

Заступники прокурора Полтавської області поінформували журналістів про роботу (ФОТО)

У суботу, 28 грудня 2019 року, в обласній прокуратурі відбувся спільний брифінг двох заступників прокурора Полтавської області Олега Галицького та Олега Грицака.

Олег Галицький розповів, що завдяки координаційним заходам вдалося знизити рівень дитячої злочинності на понад 30%.

На виконання рішень судів за позовами ювенальних прокурорів суб’єкти господарювання повернули до комунальної та державної власності майно на понад півмільйона гривень та земельні ділянки освітніх закладів загальною площею 40 га.

Прокурори забезпечили участь у перегляді судом апеляційної інстанції понад 650 рішень.

В установах виконання покарань не допущено подій, що дезорганізують роботу. Однак проблемним питанням залишається пронесення на територію, що охороняється, заборонених предметів.

Також Олег Галицький зазначив, що до органів прокуратури надійшло понад 3 тисячі звернень. В основному вони стосувалися досудового розслідування у конкретних кримінальних провадження.

Олег Грицак поінформував, що в цілому рівень злочинності в області знизився на 12,4%. Зокрема, на 44% знизилася кількість умисних тяжких тілесних ушкоджень. Майже на 16% менше зареєстровано злочинів проти власності.

Розкриття кримінальних правопорушень становить 42,5%.

Приділено увагу протидії наркозлочинності. Задокументовано понад 200 випадків збуту наркотиків, припинено діяльність 2 нарколабораторій.  

Прокурори здійснювали процесуальне керівництво у більш ніж 78 тисячах кримінальних проваджень. З метою забезпечення ефективного досудового розслідування слідчим надано 7840 вказівок, скасовано 1750 незаконних рішень про закриття кримінальних проваджень. Поставлено на облік 398 прихованих працівниками поліції кримінальних правопорушень, з яких 26 направлені до суду.

Загалом у 2019 році прокурори передали до судів майже 5 тисяч обвинувальних актів, що розслідувалися органами поліції.

Обоє заступників навели приклади та відповіли на запитання журналістів.   

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

 
кількість переглядів: 2733