Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2020

Директор навчального закладу, обвинувачений у привласненні понад 100 тисяч гривень бюджетних коштів, постане перед судом

Пирятинський відділ Лубенської місцевої прокуратури направив до суду обвинувальний акт стосовно директора одного з навчальних закладів Пирятинського району за ч. 2 ст. 191 (привласнення, розтрата та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем), ч. 3 ст. 191 (привласнення, розтрата та заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинені повторно) та ч.1 ст. 366 (складання, видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів та внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей) КК України.

За версією слідства, з 2012 по 2017 року директор прийняв на роботу в навчальний заклад двох осіб та щомісяця вносив неправдиві дані до табелів обліку робочого часу, які подавав у відділ освіти, молоді та спорту Пирятинської райдержадміністрації для нарахування заробітної плати. Прийняті особи фактично на робочому місці не з’являлися, посадові обов’язки не виконували, а нараховану заробітну плату за них отримував директор.

За висновком судово-економічної експертизи, відділу освіти молоді та спорту Пирятинської РДА завдано збитки на суму понад 109 тисяч гривень.

З метою відшкодування цих коштів та поновлення інтересів держави у рамках кримінального провадження прокуратура пред’явила до директора цивільний позов.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2866