Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.02.2020

Упродовж минулого року працівники органів прокуратури Полтавщини вирішили майже 3,5 тисячі звернень

Упродовж 2019 року працівники органів прокуратури Полтавської області вирішили 3 тисячі 426 звернень, що надійшли від громадян, юридичних осіб та народних депутатів України. Більшість із них стосувалася питань досудового розслідування.

Враховуючи, що однією із функцій органів прокуратури є нагляд за додержанням законів при виконанні судових рішень у кримінальних справах, а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеженням особистої свободи громадян, до органів прокуратури надходили звернення від в’язнів.

Так, Кременчуцька місцева прокуратура задовольнила 10 скарг засуджених із приводу не перерахування належних їм коштів адміністрацією державної установи «Кременчуцька виправна колонія (№ 69)» на особові рахунки тих установ, до яких вони були переведені для подальшого відбування покарання.

Окрім цього, за фактами заборгованості по заробітній платі перед засудженими Кременчуцька місцева прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 175 та ч. 1 ст. 366 КК України. Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється територіальним управлінням ДБР, розташованого у м. Полтава.

На особистому прийомі керівники різних рівнів прийняли понад тисячу громадян.      

Також вжиті заходи для забезпечення права кожного на доступ до публічної інформації – розглянуто 35 інформаційних запитів. За інформацією зверталися як фізичні, так і юридичні особи. Зазвичай із кадрових питань та досудового розслідування у конкретних кримінальних провадженнях.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області

 

кількість переглядів: 2311