Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.02.2020

Прокуратура Полтавської області сприяє реальному виконанню судових рішень у кримінальних справах при виконанні покарань у виді штрафу

З метою захисту прав і свобод людини, інтересів суспільства та держави прокуратура Полтавської області забезпечує нагляд за додержанням законів уповноваженими органами та суб’єктами під час прийняття ними рішень при виконанні кримінального покарання у виді штрафу.

Проведеною органами прокуратури області перевіркою встановлено порушення, що негативно впливають на стан реального виконання вироків судів у кримінальних справах, сприяють уникненню засуджених від покарання та ставлять під сумнів дійсність принципу кримінального права.

Прокурори постійно реагують на факти несплати штрафів, як основних видів покарань згідно обвинувальних вироків, строк давності виконання яких минув; несвоєчасного звернення до суду з поданням про розстрочку виплати несплаченого штрафу або його заміну покаранням у виді громадських, виправних робіт або позбавлення волі; не ініціювання перед органами слідства питання про притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які ухиляються від виконання покарання, тощо.

Як результат, минулого року забезпечене виконання 354 вироків судів на загальну суму майже 700 тис. грн. За документами прокурорського реагування до дисциплінарної відповідальності притягнуті 3 посадовці територіальних підрозділів пробації, зареєстровано 2 кримінальних провадження.

Робота на вказаному напрямі триває.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2371