Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.02.2020

Кременчуцька місцева прокуратура звернулася до суду з позовом щодо повернення у комунальну власність понад 88 га землі

Кременчуцька місцева прокуратура звернулася до районного суду з позовною заявою про скасування розпорядження Кременчуцької райдержадміністрації, а також визнання недійсними договорів оренди та повернення 5 земельних ділянок загальною площею 88,2 га у комунальну власність.

Створивши фермерське господарство, житель Кременчуцького району у 2012 році уклав із Кременчуцькою РДА 5 договорів оренди земельних ділянок, розташованих в адміністративних межах однієї із сільських рад району. Проте земельні торги не проводили.

Вивченням матеріалів Кременчуцька місцева прокуратура встановила, що вказаний громадянин раніше отримував земельні ділянки в оренду для ведення фермерського господарства, а тому використав своє право на подальше їх одержання без проведення аукціону. Тож із метою відновлення порушених інтересів держави прокуратура звернулася до суду.

Довідково: відповідно до вимог Земельного кодексу України та Закону України «Про фермерське господарство» громадянин може використати право на отримання земельної ділянки комунальної власності один раз, додатково землю можна одержати на конкурентних засадах.

 

Прес-служба прокуратури
Полтавської області
кількість переглядів: 2368